Běžky s čelovkou táhnou. Bedřichovský noční maraton přilákal stovky závodníků

Už jen měsíc chybí do startu tradičního závodu Jizerská padesátka. Tratě v Bedřichově a okolí ale ožily už tento víkend nočním běžkařským závodem zvaným Night Light Marathon. Do běžeckých stop v pátek večer vyrazilo podle pořadatelů na tři sta lyžařů, další stovky jich pojedou v sobotu.

„Bedřichovský Night Light Marathon je první závod seriálu ČEZ Ski Tour. Je dobře, že se jezdí po trasách Jizerské padesátky. To sem láká opravdu hodně fanoušků. Oba dny tady jezdí přibližně tisíc lidí. Tím, že se jezdí v noci za svitu hvězd a čelovek, tak je to takový netradiční zážitek,“ nabídl úvodní informaci mluvčí seriálu Ski Tour Richard Valoušek.

Závod díky své nezapomenutelné atmosféře přilákal i známé osobnosti. Třeba Kláru Křížovou, bývalou reprezentantku v alpském lyžování. Závod s čelovkou na hlavě si před rokem právě v Bedřichově vyzkoušela poprvé. Letos znovu nemohla chybět.

„Je to velký zážitek. Ta tma, jenom nebe, hvězdičky a občas nějaká čelovka, takže to bylo super. Organizátoři to mají pod palcem, takže trať byla velmi dobře označená a nemusí se člověk bát,“ pochválila páteční noční lyžování Křížová.

 Kdo páteční program nestihl, má ještě dnes jednu šanci si noční lyžování vyzkoušet.

„Závodníky čekají dětské závody, kterými ve čtyři hodiny program začíná. Budou tady rozcvičky, pak jednotlivé závody. Dospělé pak desítka klasicky i delší trasy klasicky. U té desítky se dá říct, že je pro děti, protože to jezdí rodiny s dětmi,“ upřesnil Richard Valoušek k programu Night Light Maratonu.

Sobota 4. 1. 2020

13:00 - 15:30
Registrace a výdej startovních čísel pro dětské závody (Stadion Bedřichov)

13:00 - 17:40
Registrace a výdej startovních čísel pro závody dospělých (Stadion Bedřichov)

15:00 - 16:00
Hervis dětský park

16:10
Hervis rozcvička pro děti

16:30
START dětských závodů (3 starty dle věkových kategorií)

17:30
Vyhlášení výsledků dětských závodů

18:20 - 18:30
Hervis rozcvička pro dospělé

18:40
START Night Light Marathonu - 30 km klasickou technikou

18:55
START Night Light Marathonu - 17,5 km klasickou technikou

19:10
START Night Light Marathonu - Nova 10 km klasickou technikou

od 20:40
Vyhlášení výsledků závodů dospělých

zdroj: www.ski-tour.cz

autoři: ppe , mib
Spustit audio

Související