Benátská skončila. Na hudební festival do Vesce dorazilo na čtyřicet tisíc lidí

29. červenec 2018

V libereckém Vesci dnes nad ránem skončil třídenní hudební festival Benátská. Branami veseckého stadionu prošlo na 40 tisíc lidí. Na dvou hudebních scénách a v obřím stanu vystoupilo na šest desítek kapel, zpěváků a zpěvaček. Největší hvězdou se stala světová hudební legenda, britská zpěvačka Bonnie Tyler.

Poprvé v šestadvacetileté historii festivalu Benátská včera zazpívala Marie Rottrová. Oblíbená šestasedmdesátiletá zpěvačka tisícům posluchačů nabídla své poprockové hity. Liberecké publikum ji nechtělo pustit z pódia a vytleskalo si dva přídavky. Návštěvníci festivalu ve Vesci jsou na zavedené umělce v nezvyklém prostředí spíše rockově zaměřené akce zvyklí. Hostem byla v minulosti například Hana Zagorová.

„Moc často na festivalech nejsem, ale mám to prostředí ráda. Zpívání open air úplně zbožňuju, takže se moc těším,“ řekla Rottrová před vystoupením.

Na koncertu nakonec nezazněly avizované soulové duety s Petrem Němcem. Hudebník, který s Rottrovou vystupoval ve skupině Flamingo, se z rodinných důvodů omluvil. Vedle svých hitů jako Řeka lásky nebo Ten vůz už jel vzpomněla na zemřelého Pavla Bobka a jejich duet S tím bláznem si nic nezačínej. Nechyběla ani skladba Markétka známá v podání polské zpěvačky Maryly Rodowiczové. Nadšené publikum si vytleskalo dva přídavky, ve kterých se dočkalo písně Lásko, voníš deštěm z repertoáru Black Sabbath a skladby Kůń bílý.

Na festivalu Benátská, který skončil v neděli nad ránem, se také představili Xindl X, Jaromír Nohavica, Marpo & Trouble Gang, Lipo, Škwor a další.

 

 

zdroje: Ivana Bernáthová , ČTK
Spustit audio

Související