Benátská noc letos na Malé Skále bude

12. duben 2011

Konání letošní Benátské noci na Malé Skále na Jablonecku už nic nebrání. Po dlouhých dohadech je sepsaná smlouva mezi obcí a pořadateli.

Stejně jako v předchozích letech získá Malá Skála do obecní pokladny 400.000 korun. Letos podle nové dohody musí pořadatelé zaplatit obci 200.000 korun ještě před začátkem festivalu. Druhou stejně velkou splátku očekává Malá Skála do konce září. „Dohodli jsme se na finančních podmínkách,“ potvrdil starosta Malé Skály Michal Rezler.

Organizátoři slíbili utlumit čtvrteční Večírek pro nedočkavé, který na rozdíl od předchozích let nebude na jednom z pódií, ale přesune se do velkého stanu v kempu za Jizerou.

„Pokud se letošní ročník povede, věřím že máme klid na další čtyři roky, než budou zase volby,“ odhaduje pořadatel festivalu Pavel Mikéz. Podle něj festivalu letos paradoxně pomohlo, že se o něm hodně psalo v souvislosti s nejasnostmi kolem jeho pokračování. Pořadatelé prý zaznamenali zvýšený zájem o vstupenky.

Do začátku festivalu zbývá zhruba 100 dní a organizátoři se tak mohou soustředit už jen na přípravu samotné přehlídky. Vrcholem pátečního programu budou američtí Dream Theater, hlavní hvězdu sobotní noci pořadatelé zatím tají.

autor: leš
Spustit audio