Bakoš vystřílel Liberci hattrickem výhru nad Jabloncem. Góly věnoval Čišovskému

21. únor 2016

Fotbalisté Liberce zvítězili v Podještědském derby 3:2 nad rivalem z Jablonce. Po utkání se nejvíc mluvilo o skvělém výkonu útočníka Marka Bakoše. Ten toho během zápasu stihl hodně - nejprve dostal žlutou kartu, pak dvěma góly dostal Slovan do vedení, a když hosté vyrovnali, čtyři minuty před koncem řádné hrací doby další a vítěznou trefou zkompletoval hattrick. Při tomhle gólu se zranil, a za velkých ovací opouštěl trávník v doprovodu lékařů.

Po 87 minutách hry odnášeli ze hřiště deštěm promáčeného, pokopaného, jenže v tu chvíli už také třígólového Marka Bakoše na nosítkách - ale nešlo tím o nedůstojný konec lehce raněného hrdiny, u Nisy se skandovalo jeho jméno, a do nebes ho po utkání vynášeli i jeho spoluhráči.

„Chtěl bych mu upřímně poděkovat za to, že dal tři góly a že zachránil celý tým. Byla to 'one man show' Marka Bakoše a my mu za to děkujeme,“ nešetřil chválou gólman Tomáš Koubek.

Až po něm mezi novináře přikulhal sám Bakoš, který přiznal, že se dočkal prvního hattricku v kariéře.

Tímto kouskem se nijak nevytahoval, a i když moc dobře ví, že ve své podstatě pouhými góly stěží změní něčí život, snad prý alespoň potěšil nemocného kamaráda a bývalého spoluhráče.

Čtěte také

„Když jsem dal v Plzni dva góly, tak za mnou většinou přiběhl jeden z mých největších kamarádů, Marián Čišovský, a říkal, že dám hattrick. Nikdy jsem ho nedal, až teď, takže bych mu ho chtěl věnovat s tím, aby se držel. On ví, že na něj myslím a že mu držím palce. Byl to pro mě pěkný večer a chtěl bych mu ho věnovat,“ prohlásil liberecký střelec.

Marek Bakoš na kontě má v téhle ligové sezoně už deset branek, přičemž těmi třemi posledními vrátil Liberec na čtvrté místo.

autoři: David Nyč , jkn
Spustit audio