Autobus s libereckými školáky havaroval na Mladoboleslavsku

2. květen 2017

Sedm dětí z liberecké základní školy Lesní utrpělo po nehodě u Vlkavy na Mladoboleslavsku lehká zranění. Na silnici mezi Mladou Boleslaví a Nymburkem se s nimi dopoledne převrátil do příkopu autobus, který je vezl na školní výlet. Zraněna byla také jedna žena, kterou záchranářský vrtulník transportoval do motolské nemocnice.

„Na místě jsme ošetřili šest lehce zraněných dětí, šlo o zhmožděniny, odřeniny, řezné ranky," řekla Effenbergerová. Čtyři děti byly podle ní přepraveny do mladoboleslavské nemocnice, dvě děti sanitky odvezly do Kolína. Učitelku převezl vrtulník s úrazem hlavy do motolské nemocnice. Nezraněné dětii byly po nehodě převezeny do nedalekého Újezda, kde zůstaly v tamní tělocvičně. Tam se jim věnuje posttraumatický tým a postupně si je vyzvedávají rodiče.

„Byl to skutečně školní výlet liberecké základní školy. Byli to žáci sedmých ročníků základní školy, kteří jeli do Kutné Hory," uvedla mluvčí mladoboleslavské policie Lucie Novákové. Silnice I/38 mezi Mladou Boleslaví a Nymburkem je po nehodě úplně uzavřená, policie připravuje objízdnou trasu.

Příčinu a okolnosti nehody vyšetřují mladoboleslavští policisté. Komplikace na silnici 1/38 se očekávají až do odpoledních hodin.

autor: kne
Spustit audio