Auto Enge Triatlon v Hrádku nad Nisou je pro amatéry i zkušenější závodníky

8. září 2014

V areálu Kristýna v Hrádku nad Nisou to v neděli žilo triatlonem. Plavání, cyklistika, běh - taková byla nedělní náplň několika účastníků Auto Enge Triatlonu, tedy závodu, který je součástí Poháru Rohozec. Na start se postavili především amatéři, na předních příčkách se ale pochopitelně umístili opravdoví triatlonisté.

„Ten závod organizujeme především pro hobby závodníky. Závod je tak koncipován, takže na trati nejsou žádné úseky, které by vyžadovaly nějakou extra technickou zdatnost. Absolvovat to dokáže i průměrně trénovaný člověk,“ vysvětluje ředitel závodu Stanislav Dvořan, že víc než závodníků s medailovými ambicemi je tu triatlonových nadšenců, kteří si chtějí sportem zpříjemnit neděli.

„V hlavním závodě absolvuje závodník nejprve 400 metrů napříč Kristýnou, poté 18 kilometrů na horském kole Lužickými horami. Běh byl připraven v areálu Kristýna a měřil 4 kilometry,“ popisuje ještě Stanislav Dvořan trať hlavního závodu. Ta se zúčastněným skutečně líbila.

Někdo byl navíc spokojený také s vlastním výkonem, jiní zase chtěli být v cíli o něco rychleji. Další skupina závodníků, ta se na start triatlonu postavila vůbec poprvé. „Já jsem na triatlonu poprvé, šla jsem si to hlavně užít a vyzkoušet,“ říkala jedna ze závodnic.

„Líbilo se mi to, ale z mé strany to nebylo úplně dobré. Ten výkon nebyl takový, jaký měl být. Triatlony normálně nejezdím, tohle je jediný triatlon v roce, který jedu.“

„Já jsem tady asi potřetí nebo počtvrté a jezdím sem hrozně rád. Trať je dobrá, a myslím si, že se dá zvládnout, i když člověk s triatlonem teprve začíná,“ pokračují další ze zúčastněných. S triatlonem rozhodně nezačíná Kateřina Loubková, která triumfovala mezi ženami v hlavním závodě. A přestože už ve své kariéře nejednou stála na stupních vítězů, prvního místa na Auto Enge Triatlonu si moc váží.

„Vážím si toho hodně, i když to není pohárový nebo mistrovský závod. Pro mě je vždycky nejvíc, když se přijede podívat rodina, navíc tu potkám spoustu známých. A ti vidí, že vyhraju, to mě potěší,“ pochvalovala si spokojená Kateřina Loubková. Mezi muži zvítězil v závodě Auto Enge Triatlon Ondřej Petr.

autor: David Nyč
Spustit audio