Arnultovice – Nový Bor: Nesmyslná značka a „dopravní počin roku“

4. duben 2016

Řidiči směřující do Nového Boru přes Arnultovice mají důvod ke spokojenosti. Ulice vedoucí přes Arnultovice bude mít nový chodník, a bude tak bezpečnější pro pěší. V místě je ale i nesmyslné dopravní omezení, které řidičům brání ve vjezdu do města.

„Tady chodí hodně lidí, nový chodník určitě zabezpečí větší bezpečnost,“ tvrdí Jan Havránek, který jezdí přes Arnultovice denně. „Já tomu říkám dopravní počin roku na Českolipsku,“ dodává Jan Havránek.

Řidičům, kteří jezdí do Nového Boru přes Arnultovice, však komplikuje cestu nesmyslné dopravní značení – zákaz vjezdu všech vozidel, která váží nad jeden a půl tuny, kromě dopravní obsluhy.

„Značka je tam dlouhodobě, nejsou dohledatelné dokumenty, které by tu značku na místě ustanovovaly,“ vysvětluje Martin Bezouška, referent správy majetku v Novém Boru. „Budeme řešit, proč a jak tam umístit další značení. Ta značka je tam zbytečná,“ doplňuje Martin Bezouška.

„Pro řidiče to znamená další objížďku a dopravní komplikaci,“ stěžuje si Jan Havránek. Situaci mohlo vyřešit úplné odstranění stávající značky, nebo umístění jiného dopravního značení.

Spustit audio