Vedení Jirkova zajímá, kde se obyvatelé necítí bezpečně – chystá proto vznik pocitové mapy města

24. duben 2024 09:12

V Jirkově na Chomutovsku budou moci obyvatelé vyplnit pocitovou mapu města. Barevně do ní označí místa, kde se necítí bezpečně nebo kde se naopak cítí dobře. Podklady pak při své práci využijí odbory radnice i městská policie.

Radnice za zřízení pocitové mapy zaplatí několik desítek tisíc korun. Jedním z míst, kde se lidé zřejmě necítí příliš bezpečně, budou zřejmě Ervěnice.

„Nepřekvapí mě to, nicméně město Jirkov ve spolupráci se sociálním odborem a městskou policií dělá maximum pro to, aby i v těch Ervěnicích, které jsou brány za problémovou lokalitu, se lidé cítili bezpečně,“ doplňuje místostarosta Jirkova Josef Šebek za Svobodné.

Výstupy vzešlé z pocitové mapy využije jak městská policie, tak odbory místní radnice. „Bude to sloužit třeba pro sociální odbor, městskou policii i město samotné s tím, že na ta místa, kde jsou ty problémy větší, se soustředíme. Potřebujeme ale dostat zpětnou vazbu od lidí, abychom věděli, kde je ten problém nejpalčivější,“ dodává místostarosta Šebek.

Nedaleký Most přijal v minulosti po vyhodnocení pocitové mapy opatření, díky kterým se lidé cítí lépe například v tamních parcích.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související