Václav Souček: Povinná výbava

Periodicky se téma povinné auto-výbavy vrací jako bumerang, kdykoliv inovátoři zavětří, že povinné doplňky zastarávají. Ukázkové téma jsou autolékárničky, povinná výměna povinné výbavy k nezaplacení, neboli lukrativní kšeft.

Předmětem aktuálních debat budou žárovky (zkuste se odhodlat k výměně prasklé žárovky na cestě), jakož i reflexní vesty pro celou posádku. Výměna poničené pneumatiky na dálnici, či frekventovaných komunikacích se rovněž nedoporučuje, od toho jsou asistenční služby, které za jistých podmínek vyjedou k provozním defektům bezplatně. Podmínky je ovšem třeba důkladně prostudovat předběžně, až při defektu to není nejlepší zábava.

Diskutovány budou znovu alkohol-testery coby bezkonkurenční džob pro výrobce autodoplňků a jejich lobbisty. Důvodů se najdou mraky, průzračný protiargument jeden: kdo nepije, nemá důvod si dýchnout.

Publicista Václav Souček glosuje současné kulturní, společenské i politické dění na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové. Slyšet je můžete v 6:50 hodin.

autor: VS
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.