V odvetě Evropské ligy čeká Mladou Boleslav silný soupeř a také umělý trávník

23. červenec 2015

O postup do třetího předkola Evropské ligy budou hrát fotbalisté Mladé Boleslavi na umělé trávě. To je domácí povrch norského Strömsgodsetu, na jehož stadionu se Středočeši pokusí napravit úvodní porážku 1:2.

Na umělé trávě je jiný pohyb a hodně trpí klouby. Navíc balón drhne a při zpracování je neklidný,“ popsal hlavní rozdíl ve hře na umělé a přírodní trávě asistent trenéra Boris Kočí.

Současná generace umělých trávníků už přitom ani nevyžaduje speciální obutí.

„Na těchto umělkách jsou i kousky trávy, takže se nedá hrát jinak než v kopačkách. Kluci ze Sparty hráli v Holandsku na umělé trávě i v kolíkách,“ říká záložník Jiří Skalák. Nebojí se, že by byli domácí fotbalisté zvýhodněni.

„Trénujeme na stejném povrchu v lednu a v únoru, takže v tom problém není, jsme na to zvyklí. Tady nám postačí dva tréninky, abychom se připravili.“

Ve střehu bude muset být vzhledem k povrchu také brankář Róbert Veselovský.

 

https://www.youtube.com/watch?v=k-nQyKHmAq0

Posted by FK Mladá Boleslav on 22. červenec 2015

„Je trochu jiný odskok míče, ale na umělé trávě trénujeme už čtvrtý den, takže máme čas si na všechno zvyknout a budeme připravení. Povrch rozhodovat nebude, rozhodující je kvalita mužstva,“ dodal Róbert Veselovský.

Přímý přenos utkání Strömsgodset – Mladá Boleslav si můžete naladit od 19:00 hod. na streamu Český rozhlas Sport - na webu zprávy.rozhlas.cz a v mobilní aplikaci iRadio.

autoři: ppe , Vojtěch Bureš
Spustit audio