Užijte si o prázdninách Hradozámecké léto a vyhrajte roční vstupenku do spousty našich památek

8. červenec 2018

Vyjeďte na hrady a zámky, potkejte známé osobnosti a soutěžte o hodnotné ceny. Prázdninovou soutěž pořádáme ve spolupráci s Národním památkovým ústavem.

Sérii přímých přenosů začneme v neděli 8. července na turnovském zámku Hrubý Rohozec. Těšit se můžete na pohodový odpolední program pro celou rodinu. Domů si můžete odvézt jedinečný zážitek – čeká vás prohlídka zámku s herečkou Naďou Konvalinkovou.

Přehled hradů a zámků zapojených do soutěže Hradozámecké léto

Hrad Karlštejn

Prohlédněte si kompletní seznam hradů a zámků zapojených do soutěže Hradozámecké léto

Vystoupí například Jana Chládková se skupinou PONTIAC, také Marcel Zmožek, Josef Zoch nebo František Nedvěd. Atmosféru Hradozámeckého léta vám v přímém přenosu přiblížíme od 13. hodiny s Patrikem Rozehnalem.

Z Královéhradeckého kraje je do akce zapojeno pět památek – zámky Hrádek u Nechanic, Opočno a Náchod. Dále barokní hospital Kuks a malebné Ratibořice s Babiččiným údolím. Na zámku Hrádek u Nechanic se můžeme potkat v neděli 5. srpna. Na ostatní místa se s rozhlasem vypravíme prostřednictvím reportáží.

Hradozámecké léto na zámku Hrádek u Nechanic

Více o soutěži:

Soutěž se koná od 1. 7. do 31. 8. 2018, u všech hradů a zámků, které se zapojí do soutěže, lidé najdou plakát s logem soutěže a pravidly.

Pravidla soutěže Hradozámecké léto

Hrad Trosky v Českém ráji

Prostudujte si podrobná pravidla soutěže Hradozámecké léto

Úkolem účastníka soutěže bude se u plakátu s logem soutěže vyfotit a tuto fotku zaslat na e-mailovou adresu hradozameckeleto@rozhlas.cz.

Každou neděli mezi 13. a 14. hodinou vylosujeme ve vysílání regionálních stanic Českého rozhlasu v přímém přenosu z vybraného hradu či zámku ze všech došlých fotek 10 výherců, kteří obdrží speciální ceny s logem soutěže (batohy, trička, deky, chladící tašky, svítilny, termohrnky, termosky).

Barokní perla, hospital Kuks

Ve speciálním vydání pořadu Hradozámecké léto vysílaném dne 2. září 2018 pak moderátor vybere ze všech účastníků výherce hlavních cen. 1. cenou je roční vstupenka (permanentka) pro dvě osoby do všech památek ve správě NPÚ na rok 2019 a digitální fotoaparát.

Vyhrajte fotoaparát

V rámci přímého přenosu také proběhne vědomostní posluchačská soutěž věnovaná navštívenému hradu či zámku o digitální fotoaparát.

Zámek Ratibořice

Po celé prázdniny všechny hrady a zámky zapojené do soutěže představíme ve vysílání regionálních stanic Českého rozhlasu každý všední den v čase 13:04-14:00 v pořadu Česko-země neznámá.

autoři: Český rozhlas , baj
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.