Ústecké Činoherní studio nabídne v premiéře klasiku v moderním pojetí – Molièrovu komedii Škola žen

22. březen 2024 15:23

Nafukovací skákací hrad a Molière. Ptáte se, co to má společného? Právě to se dozvíte v komedii francouzského dramatika Škola žen v Činoherním studiu v Ústí nad Labem.

„Chtěli jsme vytáhnout to, co je platné i pro dnešek, a tedy, že si starý muž snaží vychovat ideální manželku. Je tam ta toxická maskulinita s představou, jak by měla žena působit nebo vypadat,“ přibližuje režisér Michal Hába.

V hlavních rolích Arnoulfa a Anežky excelují Jan Plouhar a Barbora Váchová. „Jsem rád, že to režíroval Michal Hába, protože jsem věděl, že to bude pojato netradičně, takže jsem se na to těšil. Navíc tam mám skákací hrad a skvělé kolegy, takže se tam vyblbnu až až,“ shrnul lakonicky Jan Plouhar.

„Taky jsem ráda, že to bylo s Michalem – hodně jsme si sedli ve stylu humoru. Zároveň to ale nebyla jen nějaká sranda pro srandu, ale mělo to i obsah. Ten je samozřejmě i v tom originále, ale myslím si, že jsme ho ještě trochu víc podtrhli. Navíc jsem ráda, že se tam můžu vyblbnout,“ dodává Barbora Váchová.

Molièrovu Školu žen je možné v Činoherním studiu vidět v premiéře v pátek 22. března, v reprízách pak v neděli 24. března a v úterý 26. března.

Spustit audio