Světoznámá modelka Karolína Kurková odstartovala svou kariéru ze severu Čech

12. leden 2024

V Děčíně prožila dětství světoznámá modelka Karolína Kurková. Narodila se v roce 1984. Na sever Čech se s rodinou přestěhovala o rok později.

Její spolužáci z místního gymnázia a učitelé na ni vzpomínají jako na normální dívku, jejíž fotky prý poskytla modelingové agentuře poprvé její kamarádka. Karolíně v té době ještě nebylo 15 let.

Netrvalo dlouho a 182 centimetrů vysoká blondýna se 123 centimetrů dlouhýma nohama podepsala v Miláně smlouvu se světoznámou značkou Prada.

Už v 17 letech jsme ji mohli vidět na titulní straně prestižního časopisu Vogue. Přestěhovala se do New Yorku a předváděla pro prestižní společnosti módního průmyslu, jakými jsou Dior, Channel, Versace, Valentino, Hugo Boss a další.

Stala se jednou z nejlépe placených modelek světa a časopis People ji zařadil mezi 100 nejhezčích lidí na planetě. Zahrála si také ve filmech G. I. Joe a My Sexiest Year.

Matka tří dětí Karolína Kurková žije v Miami. V současnosti spolupracuje s firmou vyrábějící dětské kočárky a podniká rovněž v oblasti doplňků stravy a přírodní kosmetiky.

Domů občas zavítá, aby se setkala s příbuznými a kamarády. V jednom rozhovoru prozradila, že si z Čech nechává posílat do Spojených států piškoty a margotky, které miluje.

autor: Milan Knotek
Spustit audio