Stavba nového skateparku Roudnici nad Labem začala

18. duben 2024 15:39

V Roudnici nad Labem začala stavba nového skateparku. Jeho součástí budou moderní překážky i profesionální povrchová úprava ze stříkaného betonu. Město dá na výstavbu areálu 18 milionů korun, hotový má být do konce září.

„Postupujeme od streetové sekce k bazénové, má to samozřejmě určitou návaznost – nejdřív se třeba musí udělat nějaký schod, aby se na to pak dal přilepit další schod nebo překážka. Jeden mix na beton pojme devět kubíků a odhadem tady na to budeme potřebovat 250 až 300 kubíků betonu,“ popisuje první betonovací práce stavbyvedoucí Jiří Dráb. 

Z probarveného betonu postupně vzniknou desítky překážek. „Je to zajímavý tím, že to nejsou jen cestičky tam a zpět – dají se kombinovat různé směry, takže to bude zajímavé pro skejťáky, bikery i koloběžkáře,“ vysvětluje Dráb.

Skatepark bude součástí velkého sportovního parku

Budoucí skatepark za téměř 18 milionů korun bude patřit mezi největší v Česku a kombinovat má i dva hlavní skateboardové styly.

„Ta zastavěná plocha bude mít kolem 3000 metrů čtverečních. Ten skatepark bude docela dost specifický, protože většina jich je buď jen streetová, nebo jen boulová,“ říká nezávislá zastupitelka Radka Černá.

Skatepark bude součástí nového parku Na Kolečku, který se bude rozprostírat v nejbližším okolí. „Budou tam sportoviště. Například hřiště na basket, cvičící prvky, psí hřiště, kavárna s dětských hřištěm, spousta zastavení a vyžití,“ dodává místostarosta Richard Červený z TOP09.

První skateboardisté se budou moci v parku projet už letos v září.

Spustit audio

Související