Sedm jednotek hasičů likvidovalo požár rodinného domu v Jasenné. Naštěstí nebyl nikdo zraněn

1. únor 2022 19:41

V součtu sedm jednotek hasičů vyslal operační důstojník k ohlášenému požáru přístavku rodinného domu s dílnou do obce Jasenná na Náchodsku. Požár se rozšířil z prostoru dílny po dřevěné stropní konstrukci do další části domu, sálavé teplo tvořící se pod plechovou střechou v kombinaci se zplodinami hoření poškodily větší část objektu. 

Na odvětrání prostor byla nasazena přetlaková ventilace. Hasiči museli dále rozebírat střešní konstrukci, aby vyhledali a dohasili skrytá ohniska. Dohlídku nad požářištěm drží místní dobrovolná jednotka.

Sedm jednotek hasičů likvidovalo požár rodinného domu v Jasenné na Náchodsku

Zásah prováděli hasiči v dýchacích přístrojích, voda musela být dovážena k místu události kyvadlově. Aby měli zasahující na místě dostatek dýchací techniky, přijel z královéhradecké centrály protiplynový kontejner.

Způsobená škoda je předběžně odhadnuta na 3,5 milionu korun. Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování, na ohledání požářiště bude spolupracovat vyšetřovatel hasičů s odborníky z Institutu ochrany obyvatelstva z Lázní Bohdanče. Při události nebyl nikdo zraněn.

Sedm jednotek hasičů likvidovalo požár rodinného domu v Jasenné na Náchodsku

Na místě události zasahovali profesionální hasiči ze stanic Jaroměř, Náchod a Hradec Králové a JSDH Jasenná, Černilov, Opočno a České Meziříčí.

autor: baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související