Se psy do polských Krkonoš vždy na vodítku! U nás musí být zvíře „pouze“ pod kontrolou svého pána

25. červenec 2019 10:51

Češi patří k velkým milovníkům psů a tak si je s sebou logicky obvykle berou i na cesty do přírody, národní parky nevyjímaje. Zatímco v české části Krkonošského národního parku platí „pouze“ povinnost mít svého psa pod jednoznačnou kontrolou, na polské straně státní hranice jsou pravidla striktnější.

Turisté se psy jsou povinni dodržovat na polské straně hor pravidlo, že pes musí být v národním parku vždy na vodítku a s náhubkem.

Posilněni pirohy si užijete výšlap na Sněžku z polské strany. Cestou můžete potkat omámené jeleny

Vrchol Sněžky

Dnes se budete s Českým rozhlasem Hradec Králové zase trošku toulat. Ostatně je léto a prázdniny, ideální čas na putování. A jak známe Miroslavu Chaloupskou ze Svazku měst a obcí Krkonoše, tak pro vás bude určitě mít opět spoustu parádních tipů na výlet. 

Dodržování pravidel kontroluje stráž národního parku a jejich porušení může být pokutováno.

Na české straně Krkonošského národního parku musí být pes jen pod jednoznačnou kontrolou svého pána. V poslední době se ale množí případy, kdy pes ohrozil (objektivně nebo subjektivně) jiného turistu.

Apelujeme proto na majitele psů, aby si uvědomili, že jsou i lidé, kteří mají ze psů strach. Zejména vůči svým dětem jsou potom rodiče velmi citliví. Pouhé ujištění majitele psa, že zrovna jeho zvíře je hodné, v takovém případě neobstojí.

Přejeme vám příjemná putování po Krkonoších spolu s nejlepším přítelem člověka.

Do polských Krkonoš musí vždy se svým psem na vodítku (ilustrační foto)
autor: baj | zdroj: Správa Krkonošského národního parku
Spustit audio

Související