Rychlost na křižovatce u polikliniky v Ústí nad Labem hlídají nové radary, řidičům už chodí pokuty

29. březen 2024

Řidiči v Ústí nad Labem si zvykají na radary na měření rychlosti, které nechalo město umístit na světelnou křižovatku u polikliniky. Nedozvěděli se o nich z oficiálních informačních kanálů města, ale prostřednictvím obsílek s pokutami nebo na sociálních sítích, kde o radarech začali lidé diskutovat.

Primátor Petr Nedvědický z hnutí ANO ČTK řekl, že radary buď už jsou, nebo teprve budou i na dalších místech ve městě. Informovat o nich radnice nehodlá. Lidé podle primátora mají dodržovat předepsanou rychlost. Že jde o kalkul, odmítl.

O pokutě na Facebooku informoval například Miroslav H., jenž překročil u polikliniky povolenou rychlost o čtyři kilometry, po odečtu možné odchylky měřicího zařízení ve výši tří kilometrů v hodině mu byla naměřena rychlost 51 kilometrů v hodině. Odbor přestupkových agend mu vyměřil pokutu 600 korun.

S obdobnou zkušeností se pod jeho příspěvkem svěřila Milada P., jejíž manžel dostal za stejnou rychlost hned dvě pokuty. Někteří dostali za překročení rychlosti o jeden kilometr pokutu 700 korun.

Odbor přestupkových agend od 1. ledna do 25. března udělil 2386 pokut a vybral kolem 650 000 korun. Proč se pokuty za překročenou rychlost ve stejné výši liší, úředníci ČTK neřekli. Sdělili pouze, že maximální výše pokuty je 750 korun.

autor: Jiří Zeman | zdroj: ČTK
Spustit audio