Předkolo pro Boleslav rozhodly zkušenosti, Plzeň neproměňovala šance

9. březen 2015

Hokejisté Mladé Boleslavi postoupili do čtvrtfinále play-off extraligy. V předkole porazili favorizovanou Plzeň 3:1 na zápasy. O úspěchu rozhodli Bruslaři na domácím ledě, kde i druhý zápas před vyprodaným hledištěm vyhráli 4:2.

„Neměli jsme co ztratit, Plzeň asi úplně taky ne, ale má vyšší ambice než my. Splnili jsme to, co jsme si dali za úkol, a tohle bylo navíc. Samozřejmě jsme chtěli postoupit a dopadlo to,“ konstatoval útočník Radan Lenc. Úspěch ho těšil o to víc, že je odchovancem Bruslařského klubu od žákovských let.

Za jeden z rozhodujících faktorů považoval to, že ve skvělé formě chytá Martin Růžička. „Po delší pauze potřeboval chvilku prostoru, aby se do toho dostal. Od poslední čtvrtiny základní části chytá fantasticky a podržel nás v každém zápase,“ oceňuje svého brankáře.

Překvapivě možná domácí měli větší zkušenosti. „Plzeň neměla tolik hráčů, kteří to play-off hráli, a možná nevědí, o co se hraje. U nás to strašně pomohlo. Hráčů, kteří hráli play-off, bylo strašně moc, zkušenost byla na naší straně,“ zdůraznil Lukáš Pabiška.

Středočeši plzeňský tým ve všech zápasech přestříleli. „Dopředu hráli výborně. Věděli jsme, že jsou nebezpeční, a sami jsme takový tah na bránu neměli. Říkali jsme si, ať chodíme do brány, hrajeme ‚play-off hokej‘ a nahazujeme to od manťáku, na ledě jsme to ale nedělali,“ uvědomuje si plzeňský Dominik Simon.


Čtvrtfinálové dvojice play-off:
Kometa Brno – PSG Zlín
Sparta Praha – Mountfield HK
Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav
Verva Litvínov – ČSOB Pojišťovna Pardubice

V posledním utkání se jednou trefil a na hokejce měl vyrovnání. „Stačilo, abych si to kousek potáhl, ale já to ukvapeně hodil do lapačky. To byla škoda,“ litoval promarněné příležitost jeden z nejlepších hráčů Západočechů.

Ve čtvrtfinále play-off Bruslaře čeká vítěz základní části Třinec, pro Plzeň sezona končí.

autoři: ppe , vman
Spustit audio