Prázdniny se blíží. Do oprav ve školách půjdou desítky milionů

21. červen 2018 12:00

Do oprav a rekonstrukcí ve školách v Karlovarském kraji půjdou letos desítky milionů korun. Žáci a učitelé díky nim v nadcházejícím školním roce budou moci využívat například zrekonstruovaná sociální zařízení, modernizované učebny nebo zrekonstruované balkony a terasy. Některé školy čeká zateplení, opravy elektroinstalací či podlah.

S velkou investicí začal Karlovarský kraj v Ostrově, kde vzniká nový koridor mezi budovami gymnázia. Stavba za 23 milionů korun zlepší komfort při procházení koridorem především v zimních měsících, součástí investice je i vybudování nových šaten. Asi 6,5 milionu korun chce kraj investovat do rekonstrukce sociálních zařízení na zdravotnické škole v Chebu, řekl náměstek hejtmanky Dalibor Blažek.

Karlovy Vary letos chystají další část zateplení základní školy v Krušnohorské ulici na Růžovém vrchu. Jde o investici téměř za 33 milionů korun. „Letošní etapa bude zahrnovat zateplení a vzduchotechniku v přední části budovy. Podle nových směrnic musíme udělat vzduchotechniku a odvětrávání," uvedl náměstek primátora Čestmír Bruštík. Dělníci by měli ve škole pracovat hlavně o prázdninách.

Sokolov letos do oprav škol a školek investuje 29 milionů korun. Největší investicí bude výměna stropní konstrukce nad druhým podlažím základní umělecké školy a půdní vestavba téměř za deset milionů. Přes milion korun dá město na výměnu elektroinstalace, rozvodů vody a kanalizace na ZŠ Křižíkova nebo na stavební úpravy kuchyně v MŠ Vítězná.

V Chebu bude pokračovat projekt zateplení objektů 1. ZŠ v Americké ulici. Jde o kompletní zateplení obvodového pláště včetně střech, výměnu oken a modernizaci vytápění. Celkové náklady na rekonstrukci budou 34,7 milionu korun, část peněz získá město z dotace. V několika základních školách chystá Cheb modernizace učeben. Na každé ze škol jde o několik milionů korun, které mají zlepšit podmínky pro výuku žáků.

zdroj: ČTK
Spustit audio