Pozor na změny ve středočeské dopravě. Omezení se týká některých nočních vlaků

21. březen 2020

Ve středních Čechách přestaly jezdit noční vlaky, které po půlnoci vozí lidi mezi Prahou a například Kladnem, Berounem či Kolínem.  Opatření platí od páteční půlnoci. Kvůli malému počtu cestujících kraj už dříve rozhodl o omezení autobusové integrované dopravy. ¨

Podle Heleny Frintové z tiskového oddělení Krajského úřadu Středočeského kraje se omezení týká vlaků takzvaného nočního rozjezdu. Jde o vlaky, které v 01:00 vyjíždějí do Prahy z Kladna, z Berouna přes Zadní Třebaň i přes Rudnou, z Mělníka, Kolína přes Český Brod, Benešova a z Kralup nad Vltavou. „Dále jde o spoj z Čerčan vyjíždějící v 0:02 a vlak, který jede z Kolína v 0:53 přes Nymburk a Lysou nad Labem. Z Prahy se všechny tyto vlaky rozjíždějí ve 2:30, 2:33 a 2:34. Opatření se týká i vlaků z Milovic do Lysé nad Labem s odjezdem v 1:31 a v opačném směru v 3:11 z Lysé nad Labem,“ dodala Frintová.

Zároveň bude podle jejích slov od 28. března oddáleno zahájení provozu vlaků takzvaného rekreačního léta. Tyto rekreační vlaky nevyjedou až do odvolání. Všechna opatření budou zanesena v informačních systémech pro cestující.

Podle internetových stránek společnosti ROPID, která se stará o Pražskou integrovanou dopravu, byla naopak posílena autobusová doprava z Kladna resp. ze Smečna do Prahy. Konkrétně se jedná o linku 399, která vyjíždí v 5:24 ze Smečna přes Kladno do Prahy a v 7:14 z Kladna do Prahy a v opačném směru z Prahy v 6:28, v 8:25 v ranní špičce a odpoledne v 15:25, 16:25 a 17:25. U všech těchto spojů pojedou vždy dva autobusy.

zdroj: ČTK
Spustit audio