Co je to DAB+ a jak na něm naladit Rádio Junior?

2. prosinec 2020

Už vás unavuje, že vás sourozenci nepustí na internet, abyste si mohli pustit Junior? Máme řešení!

Možná víte, že Junior nenaladíte na klasických starých rádiích v takzvaném pásmu FM. Vysíláme totiž pouze digitálně. Takže nás najdete jen na počítači, mobilu, nebo chytré televizi.

Kde všude můžete naladit Rádio Junior >>

To ale může být trochu problém, když chce zrovna mamka nakupovat na internetu, nebo brácha koukat na televizi, co? A co teprve když jste u babičky, která ani nemá notebook! Díky novým digitálním rádiím DAB+ se ale tohle změnilo!

Jak to vypadá?

DAB+ digitální rádia vypadají tak trochu jako modernější klasická analogová rádia. Jenže toho umí daleko víc. Neladíte na nich podle kmitočtu vysílače, ale snadno si vyberete kanál.

Digitální rádio

V čem je DAB+ rádio lepší?

Kvalita zvuku na DAB+ rádiích je prostě skvělá! Už žádné šumění! Pokud si navíc pořídíte přijímač s barevným displejem, najdete na něm nejen název pořadu, nebo právě vysílané písničky, ale třeba i fotky moderátorů. A to i bez připojení k internetu. Taky naladíte mnohem víc stanic, než na obyčejném rádiu.

Kde všude se dá chytit?

Přes DAB+ můžete Junior poslouchat třeba i v autě. Konečně vám cestu zkrátí naše pohádky a písničky. Pokrytí DAB+ signálem se neustále zlepšuje a teď už pokrývá prakticky celou republiku. Jak je na tom vaše město, nebo vesnice? To a další zajímavé informace se dozvíte na webu dobadabova.cz

Jak si digitální rádio pořídit?

Oficiální logo DAB+

Tahle super rádia mohou vaši rodiče sehnat v každém obchodě s elektronikou. Ale pozor! Vždycky si pohlídejte, aby bylo rádio označené symbolem DAB+. Existují totiž i jiné digitální přijímače.

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Pusť si video