Na zahajovacím ceremoniálu Zimní olympiády dětí a mládeže v Karlových Varech vystoupí regionální sportovci i tanečníci

13. leden 2020 10:00

V Karlovarském kraji začne 19. ledna Zimní olympiáda dětí a mládeže. Odstartuje zahajovacím ceremoniálem v karlovarské KV Areně. Na celorepublikovou akci dorazí zhruba 2000 mladých sportovců a jejich trenérů.

Pro organizátory bude nejdůležitější zajistit vhodné sportovní podmínky, a to i za nepříznivého počasí. Klimatické podmínky nejsou totiž v posledních dnech zrovna ideální pro pořádání zimních sportů. Proto se vedení Karlovarského kraje domluvilo se skiareálem v německém Fichtelbergu, který leží jen pár stovek metrů od Klínovce, že se některé soutěže přesunou právě tam. Sportovci tam budou závodit například v biatlonu nebo v běžeckém lyžování, které na německou stranu Krušných hor organizátoři přesunuli z jáchymovského areálu Eduard.

Zimní olympiáda dětí a mládeže začne slavnostním ceremoniálem v karlovarské KV Areně. Na něm se představí všech 14 výprav z jednotlivých krajů. Kromě nich ale na ceremoniálu vystoupí taneční skupiny z regionu a návštěvníci se můžou těšit i na krasobruslařskou show, kterou připravil Tomáš Verner s Michaelou Lucií Hanzlíkovou, která svojí kariéru zahájila právě v našem regionu.

V tuto chvíli už jsou vstupenky pro veřejnost na zahajovací ceremoniál vyprodané, zájemci mají ale možnost zakoupit si ještě vstupenky na závěrečný ceremoniál, kde se budou mimo jiné předávat i medaile.

Pro účastníky a především pro návštěvníky akce připravil Český olympijský výbor navíc speciální mobilní aplikaci přímo k dění Zimní olympiády dětí a mládeže. Tu si můžou lidé zdarma stáhnout do svých telefonů a najdou v ní nejen mapu všech sportovišť a termíny závodů, ale také aktuální výsledky a pořadí jednotlivých krajů v průběhu celé olympiády.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související