Na ME v pětiboji nedokončila Dianová závod žen, ozvalo se operované koleno

24. srpen 2015

Na mistrovství Evropy v moderním pětiboji musela jediná zástupkyně České republiky v závodu žen Natálie Dianová kvůli zranění odstoupit. V průběhu druhé disciplíny, šermu, se ozvalo operované koleno.

„Bohužel průběh šermu byl od začátku tímto zraněním poznamenaný. Cítila jsem bolest i nejistotu a to je v průběhu tak náročné technické disciplíny špatné,“ vysvětlila česká pětibojařka.

Stalo se jí to vůbec poprvé v kariéře, navíc v závodě, kde umístění do osmého místa znamenalo jistou účast na olympijských hrách v Rio de Janeiru.

„Šance dostat se na olympiádu je i v příštím roce velká přes světový žebříček. Když budu zdravotně v pořádku, tak o tu šanci zabojuji a je to velice reálné,“ neskládá zbraně Dianová.

Teď bude pro českou pětibojařku nejdůležitější rychlé uzdravení, aby se mohla vrátit do tréninkového procesu.

„Pro následující začátek sezony by to nemělo být nic vážného. Po operaci jsem začala trénovat s velkou chutí a asi jsem to trošičku uspěchala. Na mistrovství světa před měsícem a půl jsme dokonce s Honzou Kufem vybojovali zlatou medaili v mixu,“ připomněla velký úspěch Dianová.

„Věřila jsem, že to na Evropě bude ještě lepší a hlava chtěla, ale tělo na to ještě nebylo připravené. Ale věřím, že příští příprava už bude bez omezení a nebude to tak hektické jako v letošním roce,“ uzavřela pětibojařka Natálie Dianová.

autoři: pka , Vojtěch Bureš
Spustit audio