Mrkvová pomazánka z žervé
Pokud se po Vánocích chcete rychle dostat do formy a hledáte recept na lehkou večeři, vyzkoušejte třeba tuhle pomazánku ze zeleniny!
- 2 kostky žervé (případně Lučina, nebo půl tvarohu v alobalu)
- velká mrkev
- půl červené papriky
- pažitka
- jarní cibulka
- sůl
Do větší mísy vložíme dvě žervé, nastrouháme jednu větší mrkev najemno, přidáme půlku červené papriky, kterou nakrájíme na velmi drobné kostičky. Přidáme trošku pažitky (asi 1 lžíci) a nať ze dvou jarních cibulek. Osolíme podle chuti a zamícháme.
Související
-
Sýrový quiche
Ideální společník na piknik s přáteli nebo skvělá lehká večeře. Základem je křehké těsto, které si naplníte podle Vaší chuti - slanina, čedar, cibule nebo špenát?
-
Pomazánka z pečených paprik
Pomazánka z tvarohu s kouřovou chutí pečených paprik - skvělá k letní večeři nebo namazaná na plátek bagety bude výborná k vínu.
-
Červená řepa s kozím sýrem
Jednoduchý předkrm vykouzlíte z červené řepy. Spolu s vlašskými ořechy a kozím sýrem je to skvělé a lehce stravitelné jídlo.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.