Mladoboleslavský gólman Lukáš Bauer je sedmý nejlepší florbalista na světě

16. březen 2022

Ve třiceti letech sbírá florbalový gólman Mladé Boleslavi Lukáš Bauer v sezóně jedno ocenění za druhým. Má bronz ze světového šampionátu, byl vyhlášen sedmým nejlepším hráčem světa, získal domácí titul. Teď zatím dovedl Středočechy do semifinále superligy a rád by s mužstvem obhájil zlaté medaile.

"Ten rok 2021 byl jeden z nejlepších v mojí kariéře a hrozně si toho vážím, ať už mistrovství nebo Sportovce Boleslavska," připomíná Lukáš Bauer, že si jeho výkonů všimli také organizátoři ankety Mladoboleslavský sportovec roku. Tu samozřejmě vyhrál.

Florbalista Lukáš Bauer

"Věřím, že florbal v Boleslavi má svoje velký místo. Zázemí máme silný. Vím, že i výkony a výsledky, které máme, dokazujeme, že Boleslav je sportovní město. Lidi tady můžou být hrdí nejen na ty velký sporty, jako je fotbal nebo hokej, ale i na nás... na florbal," uvádí rekordman.

K úspěšnějšímu bilancování výsledků v sezóně by možná přispěla jiná, než jen bronzová medaile z mistrovství světa. V semifinále Češi jen těsně podlehli Finsku 2:3. V boji o bronz naopak porazili Švýcarsko 4:3 v prodloužení.

Teď drží tým ve vyřazovací části superligy. Zatím boleslavští florbalisté zvládli první krok. Ve čtvrtfinále play-off vyřadili 4:0 na zápasy Liberec. Středočeši dlouhodobě patří k nejlepším celkům nejvyšší soutěže. Letos obhajují titul. Nedávají si jiný cíl. Hráči ale mohou být pod tlakem.

V reportáži Pavla Petra také uslyšíte, jaké má Lukáš Bauer další sportovní cíle a ambice.

autoři: Pavel Petr , JMys
Spustit audio

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.