Marek Vašut vystavuje v Hradci Králové fotografie z Panamy

22. září 2010

Nový experimentální výstavní prostor Poutník Caravan Serai nabídne pohled do důležité středoamerické země - Panamy. Stát, jehož finanční příjmy pramení ze značné míry z pověstného průplavu, se stal místem pro natáčení soutěže Trosečník. Marek Vašut využil této příležitost k zachycení atmosféry míst a okamžiků ze života tropického státu. Výstava, která bude zdobit prostředí královéhradecké Čajovny u Poutníka celý měsíc, je příležitostí seznámit se s fotografickou tvorbou herce a moderátora Marka Vašuta. Vernisáž spojená se setkáním s autorem proběhne v neděli 30. listopadu 2008 v 17:00 v Čajovně u Poutníka v Rokitanského ulici v Hradci Králové.

"Trochu jsem fotil už v patnácti, ale první pořádný fotoaparát jsem si koupil až na začátku devadesátých let v New Yorku, když jsem tam studoval. New York sám o sobě je tak neuvěřitelně fotogenický, říká si o to sám. S nástupem digitálních fotoaparátů mě začalo bavit, že můžu všechno vytvořit na počítači a nebýt odkázaný na fotolaby. Mohl jsem začít fotky dodělávat a přebarvovat a tak jsem dospěl k něčemu, čemu říkám fotoobrazy. Záleží mi na tom, aby fotografie měla určitou kompozici a světlo, proto jsou mými nejoblíbenějšími tématy architektura a příroda," říká herec Marek Vašut.
Výtěžkem z prvního prodaného "fotoobrazu" podpoří autor také spřízněné občanské sdružení Lorm, společnost pro hluchoslepé, které právě otevírá nové klientské centrum v Hradci Králové.

Spustit audio