Ladislav Hampl – filmový i divadelní herec a nadšený fotbalista, rodák z Liberce

S úsměvem o sobě říká, že je albín ze Sudet. Světlovlasý herec Ladislav Hampl se narodil v roce 1981 v Liberci. Navštěvoval tady dramatický kroužek a dětský sbor Severáček. První roli dostal v místním divadle už v 10 letech.

Na DAMU vystudoval herectví činoherního divadla. Angažmá měl v Divadle na Vinohradech, CD24, Rokoko a Na zábradlí. Nyní je hercem na volné noze. Vidět ho můžeme v řadě inscenací, například v divadle Kalich a mnoha dalších.

Věnuje se také seriálové a filmové tvorbě. Jako Jarmil z Houslic byl členem slavného vesnického týmu v úspěšném seriálu Okresní přebor. Dnes se nám v televizi představuje jako ředitel obchodního domu v seriálu Zlatá labuť.

Objevil se také v seriálech Ordinace v růžové zahradě, Bohéma, Ohnivý kuře, Král Šumavy, Vyprávěj, ZOO nebo Já Mattoni.

Zajímavé role ztvárnil ve filmech Bolero, Duše jako kaviár, Toman, Pohádky pro Emu nebo Úsvit. Spolupracuje také s Českým rozhlasem.

Svobodný herec Ladislav Hampl se v době pandemie covidu potýkal s existenčními problémy, stejně jako mnoho jeho kolegů a kolegyň. Přivydělával si proto běžnou prací v gastru.

I 15 let po natočení Okresního přeboru zůstal fotbalu věrný. Hraje za Tým Real TOP Praha, který je složený z osobností kulturního a sportovního života.

autor: Milan Knotek
Spustit audio