Krkonošské cyklobusy brázdí hory o prázdninách každý den!

7. červenec 2015

Až do konce srpna jezdí Krkonošské cyklobusy po svých trasách denně. Výjimkou je spoj vyjíždějící z hradecké metropole. Všechny linky autobusů jsou vybaveny přívěsy pro přepravu minimálně 25 jízdních kol.

Linka ve směru Hradec Králové - Vrchlabí a zpět bude o letních prázdninách jezdit každý čtvrtek a sobotu.

Bližší informace turisté získájí na všech 138 zastávkách cyklobusů.

V informačních centrech nebo přímo v cyklobusech mají možnost získat propagační leták s jízdními řády, ale i s tipy na cyklovýlety.

Čtěte také

V Krkonoších v letošní letní sezoně můžete opět využít cyklobusů, abyste se pohodlně dostali do hor. Využít můžete šesti tras autobusů a dva spoje po železnici. Nejezděte na kole do kopce, využijte cyklobusy a potom lanovky! Užijte si dlouhý sjezd do údolí!

Krkonošské cyklobusy jezdí každý rok od počátku června a během dne projedou tam a zpět celé Krkonoše. Pravidelně v obou směrech (ráno po sedmé hodině) vyjíždí a večer (kolem půl páté) se vrací zase zpět páteřní linka, která vede z Harrachova přes Rokytnici, Benecko, Vrchlabí, Janské Lázně, Pec pod Sněžkou na Pomezní Boudy.

V Krkonoších dnes poprvé v sezoně vyjíždějí cyklobusy

Na tuto "páteřní" trasu navazují přestupové autobusy z Vrchlabí do Špindlerova Mlýna a dále až na Špindlerovu boudu a z Jilemnice - Hrabačova do Vítkovic a na Horní Mísečky. Východní část Krkonoš, Žacléř, je připojena spojem do Trutnova. Z Trutnova mohou cykloturisté využít přímou linku upravenou pro přepravu kol až na Pomezní Boudy.

Krkonošské cyklobusy navazují i na podobnou síť v Českém ráji. Stačí ráno v Jilemnici - Hrabačově přestoupit a pokračovat na Železný Brod nebo Turnov.

Další možností je návštěva Polska. Ranní cyklobus z Vrchlabí jede k hraničnímu přechodu na Špindlerovu boudu. Odtud se už dá vyrazit na kole do polské Szklarske Poreby a zpět do ČR do Harrachova, nebo druhou stranou přes Karpacz na Pomezní Boudy. Z obou míst je možné využít večer k dopravě zpět krkonošské cyklobusy.


Zvětšit mapu
Spustit audio