Komunitní zahrada, koncerty i výměnné bazary – u městského nádraží v Jihlavě opět ožívá Silo

4. květen 2024 11:30

Komunitní spolek Silo v Jihlavě zahajuje svou druhou sezonu. Kvůli nepříznivému počasí o týden později, než bylo původně v plánu.

Akce se zatím budou odehrávat výhradně venku, protože samotná budova ještě nemá zkolaudované vnitřní prostory. Sezona navíc bude muset kvůli stavbě dopravního terminálu skončit dřív.

„Kdokoli sem vlastně může přijít a zahrádku obstarat. Ale vždycky je lepší se předem domluvit, abychom věděli, kdo se tady pohubuje. Ale už takových lidí, kteří se starají o zahrádku, máme víc a je to super,“ ukazuje na bylinkovou spirálu v zahradě jihlavského městského železničního nádraží PR koordinátorka Sila Hana Zoor Svačinková.

Komunitní spolek právě vstupuje do své druhé sezony. „Připravujeme každý měsíc swapy, kdy můžou lidé přinést nebo odnést nějaké svoje věci, taky plánujeme určitě koncerty, taky nějaké divadlo myslím, že je tam v plánu,“ přibližuje Hana Zoor Svačinková letní program. Jak dlouho potrvá, ale není úplně jisté. Po prázdninách sezonu na Silu ukončí plánovaná stavba silnice, která bude součástí nového dopravního terminálu na místě stávajícího městského nádraží.

Silo bude mít zatím otevřeno jen u příležitosti konání konkrétních akcí, už za měsíc by ale chtěl spolek u vstupu do areálu otevřít stánek s občerstvením.

Spustit audio