Jazzové pohlazení od čerstvé nositelky Grammy. Fajnšmekři přivítají Američanku Nicole Zuraitis

26. březen 2024

Koncertně debatní série Fajnšmekři v Sedmičce má na závěr dubna připravenou opravdovou lahůdku. V brněnském rozhlase v rámci svého českého miniturné vystoupí americká jazzmanka Nicole Zuraitis, letos oceněná cenou Grammy za nejlepší vokální jazzové album. Právě melodie z loňské desky How Love Begins budou hlavní částí jejího programu.

Nicole (s původně litevským příjmením po svém dědovi) studovala klasický zpěv a dokonce krátce působila v operním souboru, ale pak se zhruba před patnácti lety začala věnovat jazzu. Od té doby má za sebou už šest vlastních desek (a desítku dalších, na kterých spolupracovala).

Pravidelně vystupuje v Blue Note Jazz Club a zazpívala si i v Dizzy‘s, což jsou v New Yorku – a tím pádem i v celých Státech – ty nejšpičkovější jazzové adresy. Časopis All About Jazz ji v recenzi její aktuální desky právem charakterizuje jako „prvotřídní skladatelku a výbornou pianistku s hlasem, který by nabil elektrárnu“. Její jazz je velmi sdělný a vřelý a písničky jsou aranžérsky bohaté – vzniká hudba blízká inteligentnímu popu.

Na českých koncertech spolu s Američankou vystoupí čeští muzikanti Martin Gerla na kontrabas a Ladislav Nič na bicí, speciálním hostem brněnského koncertu bude navíc kytaristka Kateřina Hošková.

Vstupenka na koncert stojí 100 Kč. Koupit si ji můžete ve všední den od 9 do 17 hodin přímo v místě konání na Beethovenově 4 (na recepci). Rezervace a informace o dostupnosti na e-mailu koncertybrno@rozhlas.cz nebo ve všední dny od 9 do 16 hodin na telefonu 726 465 151.

Koncert se koná 24. dubna od 19 hodin ve studiu 7 Českého rozhlasu Brno na Beethovenově 4. Těšíme se na vás!

autor: Marek Zouhar
Spustit audio