Dopřejte si předěl mezi prací a domovem, radí mužům známý pilot Rudzinskyj

8. únor 2024

Ženy si občas stěžují na to, že je jejich muži po příchodu z práce neposlouchají. Přijedou unavení, sednou si a prostě nevnímají, co jim říká jejich protějšek. Letecký akrobat a zároveň lektor Mužského kruhu Jan Rudzinskyj má jednoduchý recept, jak to zlepšit.

„Mám recept, na který jsem sice přišel dost pozdě, ale doporučuju všem. My chlapi jsme prostě jednodušší. Chlap potřebuje předěl. Když jedete z práce, zastavte, a jděte se aspoň na pět, deset minut projít, jen tak, bez mobilu. Nechte práci během téhle pauzy v hlavě dojet a ukončit,“ vysvětluje Rudzinskyj. Podle něj bude po takovém předělu muž schopen přijít domů a vnímat, co mu kdo říká. Být zkrátka doma platný.

V Mužském kruhu se chlapům uleví

Jan Rudzinskyj vede se svými kolegy výcvik Mužská síla – cesta středu. Učí se tam například technika dýchání, ale v některých situacích si muži skutečně sáhnou až na dno.

Jan Rudzinskyj, pilot z akrobatické skupiny The Flying Bulls Aerobatics Team

„Učíme chlapy dostat se zpátky k sobě, ke své síle. Pravdivě se projevit, ukazujeme, jak lze bezpečně a s úctou sdílet, kde v životě jsme. Symbolika kruhu se používala ve všech starých civilizacích. A my se k tomu teď vracíme a učíme se to znovu. Učíme se přiznat si, že nejsme dokonalí. Rozhodně se ale nejedná o partu zoufalců, kteří si pláčou na rameni,“ popisuje lektor Jan Rudzinskyj a pokračuje:

„Mnoho z nás si v životě namlouvalo, že stojíme pevně na zemi, že jsme kabrňáci, pak ale přijde rozvod a najednou nejsem chlap, který všechno ustojí. A když pak zjistím, že v tom nejsem sám, je to úleva. Ať jste doktor nebo zedník, ať je vám osmnáct nebo sedmdesát, v tu chvíli jsme si rovni.“

Jak dýchat, abychom se zbavili stresu? Poslechněte si více v záznamu pořadu.

Spustit audio

Související