Desítky lidí přihlížely v sobotu výlovu Kyjovské přehrady u Krásné Lípy na Děčínsku

28. říjen 2023 16:09

Rybáři v sobotu vylovili Kyjovskou přehradu u Krásné Lípy na Děčínsku. I když počasí moc nepřálo, na výlov přehrady se přišly podívat desítky lidí z blízkého i vzdálenějšího okolí. Město Krásná Lípa dostalo na odbahnění a rekonstrukci hráze vodní nádrže 15 milionovou dotaci.

Výlov Kyjovské přehrady u Krásné Lípy

Kyjovská přehrada je oblíbeným místech, kam se lidé chodí koupat. Naposledy byla přehrada bez vody někdy kolem roku 1970, kvůli silným dešťům se tenkrát její hráz protrhla.

Zhruba před dvěma týdny se přehrada začala vypouštět. Kvůli tomu, že se nachází v chráněné krajinné oblasti, je nutné vodu vypouštět pozvolna. Město dostalo od ochrany přírody nejzazší datum, do kterého bylo nutné vodu vypustit. Hasiči společně s pracovníky města posupně, jak voda ustupovala, z bahnitého dna vyzvedávali a odváželi škeble rybničné.

Výlov Kyjovské přehrady u Krásné Lípy

Po rekonstrukci bude přehrada sloužit jako nádrž vody na hašení v Národním parku České Švýcarsko. Na místě ještě bude podle starosty Krásné Lípy Jana Koláře (nezávislý) nutné vybudovat prostor, že kterého budou moci hasiči tu vodu pohodlně čerpat.    

Spustit audio