Chystáte se k vodě? Přečtěte si, co vás čeká na některých přírodních koupalištích v Ústeckém a Libereckém kraji!

14. srpen 2015

Tropické teploty posledních dní vyloženě lákají k některému koupališti. Máme pro vás proto připraveno pár tipů, kam vyrazit. Vypravíme se například na mostecké přírodní koupaliště Benedikt, Kamencové jezero v Chomutově nebo jabloneckou přehradu a podíváme se, jak to tam vypadá s kvalitou vody i služeb.

Tipy na některá přírodní koupaliště v Ústeckém kraji

Přírodní koupaliště Benedikt nabízí písčitou i travnatou pláž a v blízkosti se nachází jak sociální zařízení, sprcha tak i stánky s občerstvením. Kvalita vody je tu dobrá.

Kamencové jezero v Chomutově, které je ojedinělé tím, že vzniklo zatopením dolů, kde se těžil kamenec a síra, nabízí svým návštěvníkům travnaté i písčité pláže nebo upravená mola. V blízkosti se nachází i oddělená nudistická pláž. A pokud byste chtěli zažít trošku adrenalinu, tak tu můžete vyzkoušet třeba vodní lyže.

Oblíbené místo ke koupání je i rybník Stará Oleška, který naleznete přibližně 12 kilometrů od obce Jetřichovice. Návštěvníci tu mohou využít půjčovnu lodiček a místní občerstvení. Dá se tu i rybařit a v blízkosti je i kemp s nabídkou ubytování ve stanech a chatkách. Voda je tu vhodná ke koupání, ale teploty posledních dní vodu mírně zhoršily, a tak bychom vám doporučovali se po vykoupání osprchovat.

Co nabízí milovníkům přírodních koupališť Liberecký kraj?

Na Jablonecké přehradě se bohužel vyskytly sinice, a tak bychom vás chtěli důrazně varovat, abyste bez sprchy po vykoupání bych neodcházeli. Slunit se tu ale můžete jak na písčité tak i travnaté pláži, nechybí tu ani stánky s občerstvením a samozřejmě i s WC. Nad zdravím návštěvníků navíc bdí vodní záchranáři. Pokud patříte k milovníkům sportu, můžete zde vyzkoušet plážový volejbal, potápění nebo jachting. Kolem přehrady se nachází spousty dětských hřišť, sportovišť a in-line dráha. Dobrou zprávou je že vstupné se tu nevybírá.

Stejný problém s kvalitou vody je na i na Hamerském rybníku, který se nachází u Stráže pod Ralskem na Českolipsku. Pokud se sem vydáte vykoupat, i tady doporučujeme se po osvěžení osprchovat. I zde se nachází jak písečná, tak i travnatá pláž. V areálu koupaliště jsou vodní skluzavky, tenisové kurty, stolní tenis nebo minigolf. Po zaplacení vstupného tu můžete v těchto parních dnech trávit čas až do večerních hodin.

Spustit audio