Budeme bojovat až do konce, slibuje trenér olomouckých hokejistů Dopita

7. duben 2014

Olomoučtí hokejisté si vezou z kladenského ledu jeden bod. Před utkáním šestého kola baráže by ho Kohouti určitě brali, jenže v zápase dvakrát vedli o tři branky a nakonec prohráli 4:5 po samostatných nájezdech.

Hanáci vstoupili do utkání na výbornou. Soupeř byl sice aktivnější, jenže Olomouc výtečně zvládala rychlé brejky a v polovině utkání vedla na kladenském ledě 3:0.

„Musíme hrát s maximální obětavostí v defenzivě. V baráži jsou všechny mančafty kvalitní a využijí každou chybu. Nám se povedlo proměnit šance, ale Kladno dokázalo vyrovnat. Bod je sice dobrý, ale vzhledem k vývoji zápasu bychom chtěli víc,“ mrzelo po zápase autora druhé branky Olomouce Robina Staňka.

Po jednobodovém zisku sice přišel jediný moravský tým v baráži o vedení v tabulce, ale za vedoucí Mladou Boleslav ho odsunulo pouze horší skóre. Kohouti tak zůstávají po polovině soutěže jejím největším překvapením.

„Pro nás bylo klíčové uhrát čtvrtfinále play-off a potom už jsme na hráče nevytvářeli žádný tlak. Kluci ale chtějí, nic nevypustí a jdeme krok po kroku. Kladno a Chomutov to mají těžší, protože je vždycky horší něco udržet než získat,“ říkal po utkání v Kladně asistent olomouckého trenéra Jiří Dopita.

„Baráž je v polovině a uvidíme, jak se bude dál vyvíjet. Když se nám to podaří, budeme šťastní, když ne, tak se nic nezboří. Zatím jsme zdraví a popereme se o postup do posledního zápasu,“ zaklepal na dřevo Dopita.

Čtěte také

Na týmu z Hané je v průběhu baráže opravdu vidět obrovská chuť ukázat hokejové veřejnosti, že je konkurence schopný i v duelech s celky se zvučnými jmény na soupiskách.

„Tým zůstal od minulého roku pohromadě, všichni jsme se uzdravili a věříme si. Nemáme co ztratit a chceme hrát bojovný, obětavý hokej. Tím se můžeme vyrovnat ostatním celkům,“ věří Robin Staněk.

Potvrdit jeho slova může Olomouc už v úterý, kdy ji čeká souboj na ledě Pirátů z Chomutova.

autoři: pka , Vojtěch Bureš
Spustit audio