Anděl Páně, Abstinent, Šarlatán. Nejen to jsou první filmové zkušenosti Josefa Trojana

Začínající filmová hvězda i syn slavných rodičů. To je Josef Trojan, který navštívil Zlín Film Festival 2020 i studio Českého rozhlasu Zlín.

Josef má herecké geny skutečně v krvi. Dědeček Ladislav je herec, tatínek Ivan je herec, maminka Klára je herečka, strýc Ondřej je herec a režisér.

Devatenáctiletý Josef Trojan hrál v dětství v televizní pohádce Anděl Páně. V roce 2019 byl představitelem hlavních rolí ve filmu Abstinent a v seriálu Skvrna. Ve filmu Šarlatán si zahrál společně se svým otcem Ivanem Trojanem.

Pokud jste nestihli rozhovor s tímto mladým hercem přímo ve vysílání v pořadu Rendez-vous s Pavlem Vackem, připravili jsme pro vás jeho záznam.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.