Zpěvačka a herečka Barbora Poláková je spolu s hercem a komikem Pavlem Liškou Na větvi s Halinou

6. září 2021

Český rozhlas uvádí talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů "Na větvi s Halinou"  v přenosu ze sálu Romantika Spa Resortu Tree od Life (Strom života) v Lázních Bělohrad. Hosty pořadu byli Barbora Poláková a Pavel Liška. (repríza z roku 2016)

Herečka a zpěvačka Barbora Poláková po ukončení EKO Gymnázia v Poděbradech pokračovala oborem činohra na Divadelní fakultě Akademie múzických umění v Praze, kde byli jejími profesory Jana Hlaváčová, Boris Rösner či Ladislav Mrkvička. Následně se stala členkou Divadla na Vinohradech.

V roce 2012 se účastnila televizní taneční soutěže StarDance …když hvězdy tančí.

Od podzimu 2013 je jednou z představitelek hlavní role Lucie v muzikálu Lucie, větší než malé množství lásky.

Barbora Poláková

V listopadu roku 2015 vydala své první, eponymní, album, kterému v srpnu vyšel první singl Nafrněná s klipem, který natočila Tereza Kopáčová. Za tento singl získala Bára Poláková na výročních Cenách Anděl 2015 cenu za Skladbu roku a zároveň jí Akademie české populární hudby ocenila jako Objev roku. Eponymní album obsahuje i její první známý song Kráva.

V roce 2015 poodkryla veřejnosti rodinnou historii v televizním populárně genealogickém pořadu Tajemství rodu. Díky profesionálním genealogům mimo jiné poznala své vzdálené příbuzné a dozvěděla se více o svém původu.

S partnerem, hercem Pavlem Liškou, má dcery Ronju a Riku.

Divadelní a filmový herec a komik Pavel Liška vystudoval JAMU v Brně. Účinkoval v brněnském HaDivadle i v Národním divadle (např. hlavní role Romea v Shakespearově hře Romeo a Julie).

Pro film objevil Pavla Lišku Saša Gedeon a nechal ukázat jeho talent ve snímku Návrat idiota. Tento film jakoby předznamenal, že Pavel bude ideálním hercem k rolím psychicky ne snad narušených, ale nevyrovnaných jedinců. Po několika televizních inscenacích na sebe upozornil ve Slámových Divokých včelách, film získal cenu festivalu v Rotterdamu, dále v Hřebejkově Pupendu, kde se vryl do pamětí diváků díky své roli krásně prokouknutelného lháře.

Pavel Liška

Právě v Pupendu mu režisér Jan Hřebejk poskytl určitý prostor k improvizaci, což mělo pro film jednoznačně přínosný efekt. Dál hrál ve snímku Nuda v Brně, který byl také přijat vesměs pozitivně, poté ve filmu Horem pádem, kde si zahrál pouličního zlodějíčka a podvodníka Emana.

Pavel Liška je určitě jedním z nejtalentovanějších herců mladé české generace. Přicházejí nové role a nabídky.

V letech 2002-2013 byla jeho manželkou dcera politického aktivisty Johna Boka, tanečnice a herečka Kristýna Boková. V roce 2005 se jim narodil syn Šimon Samuel. V letech 2014 až 2018 byla jeho partnerkou herečka a zpěvačka Barbora Poláková.

Polední minuty Haliny Pawlowské

V talkshow "Na větvi s Halinou" přivítá vždy Halina Pawlowská milé hosty. Součástí pořadu je také živý hudební doprovod.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi.

autoři: Halina Pawlowská , baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.