Zlata Adamovská a Petr Štěpánek budou v pátek besedovat v Kryštofáku

19. červenec 2018

Do Kryštofova Údolí přijede v pátek 20. července manželská herecká dvojice – Zlata Adamovská a Petr Štěpánek. V muzeu hraček a betlémů budou besedovat s lidmi, vstupné dobrovolné půjde na pořízení sochy sv. Kryštofa.

Kryštofák konečně bude mít sochu sv. Kryštofa

Překrásné panorama Kryštofova Údolí. Cestu k místnímu hřbitovu by měla v brzké budoucnosti doplnit i socha sv. Kryštofa

Jedna z nejnavštěvovanějších a turisticky nejatraktivnějších obcí Libereckého kraje – to je Kryštofovo Údolí nedaleko Liberce. Když vše půjde hladce, už brzy by mohla vesnička mít jednu důležitou věc, která jí doposud chyběla. Kamennou sochu sv. Kryštofa.

Vesnický orloj, malebný dřevěný kostelík i socha čůrajícího voříška. Tím vším a mnohem více turistickými atraktivitami se chlubí Kryštofovo Údolí na Liberecku, krásná vesnička, která přitahuje výletníky z Libereckého kraje i jiných koutů Česka. Jenže obci, která má v názvu známého světce, chybí důležitá věc – kamenná socha sv. Kryštofa.

„Přestože jsme od 15. století Údol svatého Kryštofa, nikdy jsme sochu neměli,“ říká patriotka obce Alice Chaloupková. Výjimkou je podle ní malá dřevěná socha sv. Kryštofa v místním kostelíku a svatý Kryštof na Chaloupkově orloji.

Povídání s herci v muzeu hraček a betlémů

Na novou kamennou sochu sv. Kryštofa chce „kulturní buditelka“ vísky vybrat finance prostřednictvím benefičních večerů – besed se známými osobnostmi. Ta nejbližší se uskuteční už zítra – v pátek 20. července od 19 hodin v muzeu hraček a betlémů a přijedou na ni dvě herecké hvězdy. Zlata Adamovská a Petr Štěpánek.

Příchozí čeká zajímavé povídání o profesních i osobních kapitolách života známých herců, rozhovor s hosty povede sama Chaloupková. Ti, kteří přijdou, se rozhodně mají na co těšit.

Přijedou i Lábus, Konvalinková či Hadrbolcová

Podobně byl v minulosti hostem Alice Chaloupkové třeba režisér Zdeněk Troška. V srpnu do Kryštofova Údolí přijede na besedu Jiří Lábus a Naďa Konvalinková, na září chystá patriotka obce pozvání pro Zdenu Hadrbolcovou.

Kryštofovo údolí - muzeum betlémů a hraček
autor: reČRoL
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka