Zimní sezóna se pomalu, ale jistě blíží. Na Ještědu proto chystají pro lyžaře řadu novinek

5. září 2019 13:26

Chystáte se letos v zimě lyžovat na Ještědu? Na plánovanou novou sjezdovku si zatím budete muset počkat. Areál ale chystá řadu jiných novinek.

Nové sjezdovky na Ještědu se letos lyžaři sice zatím nedočkají, čeká se na potřebná povolení, ale i přesto tento liberecký skiareál přichystal pro letošní zimní sezónu několik novinek. Vylepší například dětskou arénu, v areálu přibydou nové kiosky a upraví se také provozní doba střediska, aby lépe vyhovovala rodinám s dětmi.

V loňském roce začínala provozní doba na Ještědu brzy ráno. Lyžaři si na to ale nezvykli, říká Renata Balašová ze Skiareálu Ještěd. „Nabídka pro lyžaře, kteří by si přivstali a šli před prací lyžovat, se úplně neosvědčila,“ říká Balašová. Letos budou moci lyžaři jezdit o půl hodiny déle. Otevřený bude od 8:30 do 16:00 hod. Následovat pak bude večerní lyžování.

Areál čeká před sezónou řada vylepšení

Nad sjezdovkami na Ještědu se tyčí dominanta Libereckého kraje

Na novinky se můžou těšit zejména děti. Ředitel skiareálu Jakub Hanuš totiž slibuje vylepšenou dětskou arénu. „Do zimy tam vyroste nový dětský vlek, tak abychom měli kompletní zázemí od úplných začátečníků až po level 1, level 2, aby ti lyžaři mohli postupně přejít na velký areál,“ vysvětluje Jakub Hanuš. „Celý prostor zatraktivníme o další terénní nerovnosti a rozhodli jsme se, že tam vymezíme i část prostoru pro oblíbené sáňkování,“ dodává.

Rodiče navíc budou moci své děti vůbec poprvé přihlásit na zimní příměstský tábor, a aby byli spokojení i rodiče, budou mít k dispozici více míst, kde se budou moci občerstvit. „Přidáváme nové občerstvení formou kiosku s nádhernou terasou na horní stanici lanovky Pláně,“ doplňuje Balašová.

Novinkou je i to, že se letos jako první bude zasněžovat právě Skalka, kterou vedení skiareálu vnímá jako centrum. Od začátku sezony tam navíc budou lyžaři moci pohodlně zaparkovat na centrálním parkovišti.

autor: Eva Malá
Spustit audio

Související