Ženy se zdravotním postižením se proměnily v modelky. Díky liberecké vizážistce

14. prosinec 2016
Koktejl

Ojedinělý kalendář s příznačným názvem Prostě krásná stvořila začátkem tohoto roku liberecká vizážistka, kadeřnice a fotografka Radka Wernerová. Víc než tři desítky žen z Domova pro zdravotně postižené Pramen v Mnichově u Jánských Lázní pod jejíma rukama prošly neskutečnou proměnou. Připomeňme si ji.

„Šlo o to udělat radost a splnit sen těmto ženám, protože, tak jako každá z nás, si i ony přejí být krásné a užít si svůj den slávy, kdy jsou obletované, a kdy o ně někdo pečuje, mít krásné fotky a krásně se obléknout…“ udává důvod k nafocení kalendáře Radka Werner.

Zapojil se i herec Jaroslav Dušek

K realizaci nápadu jí pomohl známý herec Jaroslav Dušek, který Radku zkontaktoval s firmou, která sbírá použité oblečení a posílá je charitě a organizacím, které pomáhají potřebným.

Prostě krásná... Liberecká vizážistka a fotografka proměnila zdravotně postižené ženy v modelky

„Měla jsem z toho veliký stres. Poslali jsme jim tabulku velikostí a oni nám to přes Vánoce vybírali. Nakonec jsem vyfasovala pět plných pytlů, a když jsem viděla to ohromné množství oblečení, tak jsem si říkala: ,Proboha, co já s těmi věcmi udělám, jak to sladím?ʻ,“ směje se Radka Wernerová, které nakonec hodně pomohly ošetřovatelky Domova.

Oblečení roztřídily a sestavily z nich originální modely, ze kterých, jak sama Radka přiznává, jí spadla brada. Nejvíc radosti však měly samotné modelky, které se díky nápaditým účesům a líčení změnily k nepoznání. Přesvědčit se můžete sami!

autor: Iveta Kalátová
Spustit audio