Zdeněk Pohlreich: Českou gastronomii nikdo nezná, zlepšila se ale kvalita služeb

25. květen 2018

Na víkendový kulinářský festival míří do Liberce jeden z nejznámějších českých kuchařů Zdeněk Pohlreich. Zeptali jsme se ho, co si pro návštěvníky připravil. A z odpovědi asi moudří nebudete.

Jako surovinu použije některou z oceněných regionálních potravin Libereckého kraje, na podrobnosti si ale nemohl vzpomenout. Takže se to dozví pouze návštěvníci kulinářského Fresh Festivalu. ¨

Své kuchařské umění na něm Zdeněk Pohlreich předvede od 12 do 12:30 a od 14 do 14:30. Z krátkého rozhovoru se ještě dozvíte, jaké jídlo považuje za českou klasiku, anebo jak pohlíží na současnost české kuchyně.

Kulinářský festival se koná ve veseckém areálu v Liberci a to po oba víkendové dny, program začíná vždy v 10 dopoledne. Kromě kuchařských hvězd čeká návštěvníky také kuchyně z regionálních restaurací, škola kávy nebo třeba hmyz na talíři.

Dění na kulinářském festivalu můžete zažít také zprostředkovaně v našem vysílání. V sobotu od 14 do 15 hodin vás čeká přímý přenos s Davidem Hamrem a jeho hosty.

 

autoři: Jan Žíla , mib
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.