Zdeněk Pohlreich: Českou gastronomii nikdo nezná, zlepšila se ale kvalita služeb
Na víkendový kulinářský festival míří do Liberce jeden z nejznámějších českých kuchařů Zdeněk Pohlreich. Zeptali jsme se ho, co si pro návštěvníky připravil. A z odpovědi asi moudří nebudete.
Jako surovinu použije některou z oceněných regionálních potravin Libereckého kraje, na podrobnosti si ale nemohl vzpomenout. Takže se to dozví pouze návštěvníci kulinářského Fresh Festivalu. ¨
Své kuchařské umění na něm Zdeněk Pohlreich předvede od 12 do 12:30 a od 14 do 14:30. Z krátkého rozhovoru se ještě dozvíte, jaké jídlo považuje za českou klasiku, anebo jak pohlíží na současnost české kuchyně.
Kulinářský festival se koná ve veseckém areálu v Liberci a to po oba víkendové dny, program začíná vždy v 10 dopoledne. Kromě kuchařských hvězd čeká návštěvníky také kuchyně z regionálních restaurací, škola kávy nebo třeba hmyz na talíři.
Dění na kulinářském festivalu můžete zažít také zprostředkovaně v našem vysílání. V sobotu od 14 do 15 hodin vás čeká přímý přenos s Davidem Hamrem a jeho hosty.
Související
-
Zdeněk Pohlreich: Ano, šéfe! nemá scénář. Že mi jídlo nechutná, obvykle nemusím předstírat
Dobré jídlo a pití slibuje Beko Fresh Festival, který se uskuteční 9. a 10. června na výstavišti v Českých Budějovicích. Jedním z hostů bude šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.