Zapečené brambory, zelí, klobása a houby
...a to už je skoro celý recept!
Ingredience
- brambory – asi 1 kg
- sáček kysaného zelí
- 2 nožičky dobré klobásy
- miska hub – sušené předem namočíme ve studené vodě
- 250 ml smetany nebo šlehačky
- sůl
- pepř
- sádlo do pekáčku
Postup:
- Pekáček vymažeme sádlem, poklademe dno plátky oloupaných syrových brambor, na brambory dáme kolečka klobásy a zakryjeme scezeným kysaným zelím, které předem smícháme s houbami.
- Smetanu osolíme, opepříme a nalijeme ji na připravený pekáček.
- Ve středně předehřáté troubě pečeme slabou půlhodinku.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.