Zapečené brambory, zelí, klobása a houby

...a to už je skoro celý recept!

Ingredience
  • brambory – asi 1 kg
  • sáček kysaného zelí
  • 2 nožičky dobré klobásy
  • miska hub – sušené předem namočíme ve studené vodě
  • 250 ml smetany nebo šlehačky
  • sůl
  • pepř
  • sádlo do pekáčku

Postup:

  1. Pekáček vymažeme sádlem, poklademe dno plátky oloupaných syrových brambor, na brambory dáme kolečka klobásy a zakryjeme scezeným kysaným zelím, které předem smícháme s houbami.
  2. Smetanu osolíme, opepříme a nalijeme ji na připravený pekáček.
  3. Ve středně předehřáté troubě pečeme slabou půlhodinku.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.