Začínají opravy mostu na průtahu Turnovem. Auta projedou zúžením

14. květen 2019 11:44

Dnes 14. května se zavírá most přes Jizeru na průtahu Turnovem. Uzavírka zkomplikuje dopravu ve městě, kde už několik rekonstrukcí probíhá. Omezení čeká i chodce.

Podle Jana Čápa z krajského odboru dopravy se dnes začne pracovat na polovině mostu ve směru na Jičín. Auta tak projedou po druhé polovině mostu. Náročnější to bude pro chodce, kvůli pracím se na mostě zavře chodník. Uzavírka je povolená do konce prázdnin. Může se ale protáhnout, záleží totiž na tom, v jakém stavu bude most po prvním zásahu dělníků.

To ale není jediná uzavírka v Turnově, pokračují totiž opravy Nádražní ulice. Od dubna je zavřená Nádražní ulice od hotelu Beneš do Ohrazenic. Nejzásadnějším omezením je uzavření prostoru pod viaduktem v Turnově, který spojuje Nádražní ulici s ulicí Přepeřskou. Objízdné trasy kvůli téhle rekonstrukci vedou právě po zmíněném silničním průtahu Turnovem a po dálnici D10.

Na úseku dálnice mezi Turnovem a Březinou se neplatí dálniční poplatky. Jak vysvětluje nezávislý starosta Turnova Tomáš Hocke, obyvatele domů na trase se podařilo ochránit před hlukem ze zvýšeného provozu: „Podařilo se udělat protihlukové stěny v Ohrazenicích na odbočce ke stavebninám, díky tomu tam mohl být úsek zobousměrnění, které je stěžejním místem objízdných tras.“

Omezený je nejen provoz aut, ale taky veřejná doprava. Třeba na sídliště Přepeřská jezdí autobusy pouze o víkendech. Senioři mají možnost požádat domácí pečovatelskou službu o zajištění dopravy v případě, pokud budou potřebovat zajet třeba k lékaři.

autor: Jan Charvát
Spustit audio

Související