Za posledním puchýřem se dnes vydávají turisté ze Semil

17. listopad 2018

Celostátní turistická akce Za posledním puchýřem právě dnes, v sobotu 17. listopadu, vrcholí v Semilech. Do Libereckého kraje se vrátila po třinácti letech.

Až do jedenácté hodiny se můžou turisté registrovat v Kulturním centru Golf, kde je start sedmi pěších tras od pěti do padesáti kilometrů.

Nejkratší trasa je městským okruhem, desetikilometrová vede k Sejkorské a Nouzovské kapličce a další trasy vedou přes Riegrovu stezku. Patnáctka pokračuje Kamenickou stezkou, pětadvacítka pak přes Suché skály na Kozákov a pětatřicítkou se turisté projdou přes Bozkov, Železný Brod a Krkavčí skálu. Pro fajnšmekry je připravena pětačtyřicetikilometrová trasa přes Besedice, Zrcadlovou kozu, Sedmihorky a Kozákov. Nejdelší je padesátikilometrová, jejíž součástí je Valdštejn.

V semilském kině Jitřenka se od 10 hodin koná cestovatelský festival Dech hor, jehož součástí budou projekce cestovatelských a horolezeckých filmů, přednášky a vyprávění z expedic.

V 16 hodin se v Golfu uskuteční cestovatelská beseda a na závěr dne Puchýřovská zábava se skupinou Futrál. Součástí zábavy bude i předání puchýřovské štafety. Příští 48 ročník se uskuteční v Olomouci.

Desetikilometrový pochod je připravený i na neděli, kdy se zájemci můžou vydat také na autobusový výlet kolem Semil.

zdroj: Jaroslav Hoření
Spustit audio

Související