Z pražského Újezda na Malostranskou nebudou jezdit tramvaje. Provoz přeruší dvouměsíční oprava tratě

27. leden 2023 11:00

Od půlnoci z pátku 27. ledna na sobotu 28. ledna začne oprava tramvajové tratě na Malé Straně. Práce jsou rozděleny do několika etap a potrvají až do 31. března. Po celou dobu bude obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Újezd – Malostranská.

Dopravní podnik hl. m. Prahy zavede náhradní autobusovou dopravu, cestujícím také doporučuje pro přejezd centrem využívat spoje metra na lince A. Současně vyzývá řidiče automobilů, aby po celou dobu opravy tratě nejezdili do centra, natož na Malou Stranu.

„Žádáme řidiče z jiných částí Prahy i mimopražské, aby pro tranzit využívali Pražský a Městský okruh, a pokud musejí přijet k nám, aby zejména nyní, kdy bude probíhat výměna kolejí na Malé Straně, přednostně využívali městskou hromadnou dopravu,“ říká Vojtěch Ryvola, radní Prahy 1 pro dopravu.

První etapa opravy tramvajové tratě potrvá do 15. února a bude probíhat v Letenské ulici zhruba od budovy ministerstva financí po křižovatku s ulicí Klárov. V tomto úseku a termínu bude Letenská ulice pro veškerou dopravu bez výjimky uzavřena.

Druhá etapa začne od 16. února a práce se přesunou do Karmelitské ulice, změní se tak náhradní autobusová doprava i objízdné trasy pro individuální automobilovou dopravu.

Veškeré informace k dopravnímu omezení a změnám tramvajových tras najdete na stránkách DPP – ZDE.

zdroj: Dopravní podnik hl. m. Prahy
Spustit audio