„Vypadá to, že jsem talentovaná. Ale pohybově nadaná nejsem,“ prozrazuje Ester Ledecká

20. květen 2019

Světová jednička na lyžích i snowboardu. Za olympijskými medailemi je nezměrná dřina, ale taky něco navíc. Co to je prozradila Ester Ledecká v Blízkých setkáních Tereze Kostkové. Všechny díly pořadu najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas.

„Myslím, že základem všeho je být spokojený s tím, co člověk dělá. A to já jsem a jsem ráda, že se tím můžu živit. Mě to prostě baví a to je ta největší motivace, kterou můžu mít,“ ujišťuje olympijská vítězka, kterou v dětství vedl ke sportu dědeček, mistr světa v ledním hokeji Jan Klapáč.

Ester Ledecká

„Nejdřív jsme s bráchou začali s hokejem. Pak jsme koupili na horách chatu, takže jsem začala lyžovat a snowboardovat a z hokeje sešlo. Ale moc mě ve sportu podporoval. A i když to možná vypadá, že jsem talentovaná, tak pohybově nadaná fakt nejsem. Když jsem byla malá, byla jsem vyložené nemehlo. Ale měla jsem tu výhodu, že mě to bavilo.“

Jak trénuje v létě? Co jí dává windsurfing? Má hodně přátel? Jak jí v kariéře pomáhá bratr? Myslí si, že ji rodiče dobře vychovali? Proč studuje? Čemu se chce věnovat až skončí se sportovní kariérou?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související