Volejbalisté Benátek nad Jizerou potřetí v historii vybojovali postup do extraligy

26. duben 2022

Před třemi lety volejbalisté z Benátek nad Jizerou opustili nejvyšší soutěž. Teď se do extraligy vrací. Dokázali ovládnout základní část první ligy a uspěli také v play-off. V pětizápasové bitvě vyřadili Bučovice a slavily návrat mezi elitu.

Asi největší radost z úspěchu benáteckých volejbalistů měl a má šestasedmdesátiletý Václav Němeček, bývalý předseda klubu a dodnes muž, který se kolem volejbalového dění aktivně pohybuje: "Tím, že už jsem starší, tak to prožívám trochu hlouběji. Já u toho brečím, ale radostí," říká Václav Němeček.

Tým extraligových hráčů

Pomyslné prezidentské žezlo předal synu Vladimírovi. Ten také pochopitelně pamatuje všechny tři benátecké postupy do extraligy. Každý jinak – poprvé přímo na palubovce, podruhé to sledoval jako hráč Příbrami, teď ve funkcionářské pozici. Přiznává, kdy pro něj osobně to bylo nejsložitější.

"No asi jako pro funkcináře. Hráč je zapojený do zápasu, moc to nevnímá, jede naplno, protože chce vyhrát. Jako funkcionář to už nemůžeš moc ovlivnit, jenom se modlíš aby to dobře dopadlo."

Pro Benátky to skutečně dobře dopadlo. V semifinále vyřadily Hradec Králové, ve finále přehrály Bučovice. Samotným postupem ovšem pro benátecké volejbalisty nic nekončí. Naopak začíná. Čeká je náročná práce.

Foto ze hry
autor: Pavel Petr
Spustit audio