VIDEO: Ti závratěmi netrpí. Frajeři na Troskách si užili „lajnu“

2. červenec 2018

Moderní lanochodci o uplynulém víkendu obsadili hrad Trosky. Procházeli se po tzv. lajně, padesát metrů nad nádvořím mezi 86 metrů vzdálenými věžemi hradu Trosky Pannou a Babou. Byli jsme u toho.

ADRENALINOVÉ VIDEO: Lanochodec se na „lajně“ prošel mezi věžemi hradu Trosky

Liberecký slacklinista Matyáš Veselý si splnil sen. Napnul slackline mezi Babou a Pannou hradu Trosky a lajnu přešel, návštěvníci se rozhodně měli na co dívat

Začínal na tzv. lajně mezi stromy v parku a letos se mu podařilo splnit si sen mnoha lanochodců či přesněji slacklinistů. S kamarády lajnou propojil Pannu a Babu, věže hradu Trosky. „Každý, kdo Trosky zná a jezdí kolem, tak si tam tu lajnu představuje už několik let. Ale až teď se to podařilo a mám z toho obrovskou radost,“ říká Matyáš Veselý, lanochodec z Liberce a úspěšný pokořitel lajny mezi věžemi asi největšího symbolu Českého ráje.

Lajna, jak se říká zdvojeným popruhům napnutým mezi dvěma body, s názvem Grand Virgin Line, byla loni nejdelší nataženou a přejitou lajnou v České republice. Také letos na Trosky přitáhla řadu slicklinerů.

Lajnu zkusili i běžní návštěvníci

Provazochodectví si mohli vyzkoušet i návštěvníci. Pro zájemce byla připravena tréninková lajna nízko nad zemí.

Slacklineři jsou samozřejmě jištěni. A padají z ní i zkušení borci. Nejhorší je dostat se zase nahoru, udržet se na laně a postavit se.

Odvážní slacklineři se předváděli návštěvníkům hradu, kteří obdivovali jejich umění

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.