VIDEO: Radost v Jedličkově ústavu rozdávala borderka

29. leden 2018

Klienti libereckého Jedličkova ústavu dostali neobvyklý dárek. Dopoledne plné smíchu a veselí jim přinesla černobílá border kolie a její majitelé přinesli navíc i skvělou zprávu.

Do Jedličkova ústavu přišli pořadatelé charitativního závodu, manželé Stryalovi v doprovodu svého psa, který se jmenuje Dáreček. Připravují veřejný běh, jehož výtěžek je určen právě pro Jedličkův ústav. A účastnit se ho můžou i závodníci na vozíčcích. „Chtěli jsme podpořit dobrou věc, ne dělat závody jen tak. Věřím, že se vybere hodně peněz,“ říká Tereza Stryalová, která závod pořádá společně s manželem.

„Mile nás překvapilo, že nás Jan Stryal oslovil a v rámci několika návštěv, kdy přijel do Jedličkova ústavu se svým psem Dárečkem, udělal radost klientům,“ říká Jana Hajná z Jedličkova ústavu.

Úsměvy, nadšení a spoustu radosti přinesl Dar klientům libereckého Jedličkova ústavu

„Trasa závodu povede standardním okruhem v Lidových sadech, délka trati je přibližně šest kilometrů. Budeme rádi, když se lidé zúčastní, protože zaplacením startovného přispějí na dobrou věc,“ popisuje Stryal. Závodníci se ke startu mohou registrovat až do dne startu – 24. února.

Manželé Stryalovi s dcerkou Lucinkou, border kolií Dárečkem v Jedličkově ústavu

Zimní závod pro Jedličkův ústav 2. Winter Night Race, charitativní závod najdete mezi událostmi na facebooku. Budeme ho pro vás sledovat i dál, Český rozhlas Liberec je totiž jeho mediálním partnerem.

autor: Lucie Fürstová
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.