VIDEO: Jaká jsou nebezpečná místa na nové silnici I/14? Hodnotí dopravní expert

11. červen 2018

Dlouho očekávaná nová silnice číslo I/14 mezi Libercem a Jabloncem už slouží motoristům. S dopravním expertem Romanem Budským se na ni vydal redaktor Jarda Hoření, aby se podívali na dopravní značení a potenciálně nebezpečná místa.

V jednom z úseků na nové silnici řidiči musí dodržovat nejvyšší povolenou rychlost 70 kilometrů v hodině. „Sedmdesátka tu je účelná, je tu totiž odbočka a řidiči by měli počítat s tím, že jim zleva i zprava mohou přijet vozidla,“ vysvětluje Roman Budský.

Slavnostní den je tu. Otevírá se silnice I/14

Nová silnice mezi Libercem a Jabloncem č. I/14 urychlí dopravní spojení mezi městy

Nová silnice z Liberce do Jablonce nad Nisou se dnes 1. června ve 14 hodin otevře pro motoristy. Autobusy už po ní jezdí od brzkých ranních hodin.

Dalším z rychlostních omezení na silnici I/14 je padesátka – ta je ale dočasná. „To je v úseku, kde se pořád ještě staví a kde můžeme čekat pohyb dělníků nebo stavební techniky.“ V daném úseku zatím chybí i ploty proti zvěři, na místě se ale momentálně nepracuje, podle dopravního experta by bylo vhodné následující: „Aby parta dělníků, když opustí pracoviště, značky zakryla, nebo aby je pracovníci dali mimo silnici, protože to nevytváří dostatečný respekt řidičů k dopravnímu značení, když vidí, že značka tu vlastně nemá smysl.“

Úsek silnice I/14, kde dopravní značení přikazuje řidičům snížit rychlost na maximálních 50 km/h
autoři: Jaroslav Hoření , Jaroslava Mannová

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka