Vichřice Julie zaměstnala hasiče. Vyjížděli hlavně k popadaným stromům

24. únor 2020 16:33

Nepříjemné okamžiky zažili obyvatelé domu v Hanychovské ulici v Liberci. Silný poryv větru vyvrátil na zahradě 20 metrů vysokou břízu, která spadla na průčelí nad vchodem.

Čtěte také

Silný vítr, přesahující v nárazech rychlost 100 kilometrů v hodině, znovu potrápil Liberecký kraj. V noci z neděle 23. na pondělí 24. února vyjížděli hasiči i k činžovnímu domu v Hanychovské ulici, vyvrácený strom se tam nebezpečně naklonil nad vchodem. Protože měli veškerou techniku na dalších výjezdech, strom jen provizorně zajistili a vrátili se k němu v pondělí ráno, kdy ho za pomoci výškové techniky rozřezali a odstranili. Na domě je poškozená střecha, k jiným škodám naštěstí nedošlo; nájemníci, kteří měli na zahradě zaparkovaná auta, s nimi ještě v noci odjeli.

Strom spadl v noci, hasiči se k němu ráno vrátili a odstranili ho

Jak potvrdil velitel zásahu Roman Koželuh, hasiči od nedělní noci vyjeli k více než 200 případů, hlavně na Liberecku, Hrádecku a v Raspenavě. Podobně na tom byli energetici, bez proudu bylo v pondělí ráno na 4 600 odběratelů. Problémy způsobil vítr také na železnici, popadané stromy zastavili ráno provoz na několika regionálních tratích ve Frýdlantském výběžku, na Českolipsku a na Jablonecku.

Spustit audio

Související